fbpx Skip to content

Dirigent

Dirigent

Maron Teerds

Maron studeerde directie en trombone aan het (voorheen) Noord-Nederlands Conservatorium te Groningen. Als dirigent heeft hij gewerkt met verschillende instrumentale ensembles, solisten, koren, blaasorkesten, symfonieorkesten en bij een aantal musicalproducties.

Maron is vanaf oktober 2021 dirigent van de Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie en staat daarnaast voor Aalsmeers Harmonie. Hij was muzikaal leider bij de musical ‘Lelies’, bij de muziektheaterproductie ‘Guys and Dolls’ en ‘Love Actually’ van Stichting MuBo en bij de musical ‘De Elephantman’ (Affolter Productions).

Als trombonist heeft hij gespeeld bij diverse professionele symfonie-, harmonie- en musicalorkesten. Als freelance trombonist is hij onder andere werkzaam bij het Nederlands Politie Orkest, diverse musical- en operetteorkesten, big bands en het Pierre d’Or Koperensemble. Hij speelt regelmatig met trompet en orgel of koperensemble tijdens kerkdiensten en andere gelegenheden.

Als arrangeur en orkestrator houdt hij zich bezig met het op maat bewerken van divers materiaal voor orkesten, ensembles en musicals. Waaronder de musicals ‘De Elephantman’, ‘Love Actually’ en ‘Amélie’. Daarnaast maakt hij als kopiist van bestaande en nieuwe werken goede partijen en partituren.

Maron is naast al zijn puur muzikale werk ook actief op organisatorisch gebied, zo heeft hij gewerkt als manager en productieleider bij professionele orkesten en het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Hij heeft tevens bij een aantal orkest- en musicalproducties de geluidsregie voor zijn rekening genomen.

www.maronteerds.nl