Dirigent

Dirigent

Ton van Grevenbroek

Ton zijn wieg stond in Rotterdam. Hij kreeg op tienjarige leeftijd zijn eerste trompetlessen bij de plaatselijke harmonie in Schiedam. Hij studeerde trompet aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij John Taber en Peter Masseurs. Hij rondde deze studie in 1984 af. In 1990 voltooide hij de studie HaFa Directie aan het Rotterdams Conservatorium bij Jaap Koops en Arie van Beek.

Van 1982 tot de opheffing eind 2004 was hij eerste kornettist bij de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag. Daarna werd hij trompettist bij het Fanfarekorps Bereden Wapens in Vught. Per 1 januari 2018 ging Ton met Functioneel Leeftijdsontslag.

Ton is vanaf 2010 dirigent van de KRPH. Samen met de muziekcommissie stelt hij het repertoire van het orkest samen. Naast het dirigeren is het componeren en arrangeren één van zijn grote hobby’s. Hij is werkzaam als vaste componist-arrangeur bij muziekuitgeverij Molenaar uit Wormerveer. Zijn werken staan regelmatig op de lessenaar van de KRPH. Onder leiding van Ton maakt de KRPH een groei door met een uitdagend en veelzijdig repertoire.